Poranki owsianki
1 szklanka Maślanki Mrągowskiej Naturalnej
10 łyżek płatków owsianych górskich
łyżka cukru pudru lub miodu
2 garście malin
banan
pestki dyni lub słonecznika
Płatki wsyp do miski, zalej maślanką, przykryj i odstaw na noc do lodówki. Następnego dnia rano dodaj cukier lub miód i tyle maślanki, aby uzyskać odpowiednią dla siebie konsystencję. Podawaj owsiankę w miseczkach, udekorowaną malinami i pokrojonym w plasterki bananem. Wierzch posyp posiekanymi pestkami dyni i pestkami słonecznika.
Udostępnij na:
Na szybko
Maślanka Mrągowska Naturalna
Od niej wszystko się zaczyna. Doskonale komponuje się w zimnych koktajlach, daniach wytrawnych i zupach. Wspaniale smakuje też solo, zimna i orzeźwiająca, najlepiej gasi pragnienie w upalne dni.