Muffiny z jabłkami i cynamonem
1/2 szklanki Maślanki Mrągowskiej
400 g jabłek
3 jajka
250 g mąki pszennej
1/2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki brązowego cukru
70 ml oleju rzepakowego
łyżeczka cynamonu
Jabłka zetrzyj na grubej tarce. Mąkę połącz z sodą, cynamonem i proszkiem do pieczenia. Jajka roztrzep z olejem i Maślanką. Masę maślankową dodaj do mąki i dokładnie wymieszaj. Dołóż jabłka i połącz wszystkie składniki. Ciasto przełóż do foremek na muffinki i piecz ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Udostępnij na:
Na szybko
Maślanka Mrągowska Naturalna
Od niej wszystko się zaczyna. Doskonale komponuje się w zimnych koktajlach, daniach wytrawnych i zupach. Wspaniale smakuje też solo, zimna i orzeźwiająca, najlepiej gasi pragnienie w upalne dni.