CHERRY CHIA
Czyste i wydrylowane wiśnie przełóż do niedużego garnuszka. Gotuj na średnim ogniu aż puszczą sok i zaczną się rozgotowywać, ok. 15 minut. Następnie dodaj cukier i cynamon, dobrze wymieszaj i gotuj jeszcze kilka minut, aż cukier się rozpuści a płyn zacznie mieć konsystencję Czyste i wydrylowane wiśnie przełóż do niedużego garnuszka. Gotuj na średnim ogniu aż puszczą sok i zaczną się rozgotowywać, ok. 15 minut. Następnie dodaj cukier i cynamon, dobrze wymieszaj i gotuj jeszcze kilka minut, aż cukier się rozpuści a płyn zacznie mieć konsystencję
400-500 ml Maślanki Mrągowskiej
250 g wiśni, bez pestek
1 płaska łyżka chia
2 łyżeczki cukru trzcinowego
Szczypta cynamonu
Czyste i wydrylowane wiśnie przełóż do niedużego garnuszka. Gotuj na średnim ogniu aż puszczą sok i zaczną się rozgotowywać, ok. 15 minut. Następnie dodaj cukier i cynamon, dobrze wymieszaj i gotuj jeszcze kilka minut, aż cukier się rozpuści a płyn zacznie mieć konsystencję
Udostępnij na:
Na szybko
Maślanka Mrągowska Naturalna
Od niej wszystko się zaczyna. Doskonale komponuje się w zimnych koktajlach, daniach wytrawnych i zupach. Wspaniale smakuje też solo, zimna i orzeźwiająca, najlepiej gasi pragnienie w upalne dni.