ŻELAZOWA WOLA
Cytrynę sparz wrzątkiem, osusz i delikatnie zetrzyj na tarce, by obrać tylko wierzchnią, żółtą warstwę. Szpinak umyj i osusz. Wszystkie składniki włóż do blendera, zalej Maślanką Mrągowską i zmiksuj na gładki koktajl. Koktajl możesz dosłodzić odrobina miodu. Cytrynę sparz wrzątkiem, osusz i delikatnie zetrzyj na tarce, by obrać tylko wierzchnią, żółtą warstwę. Szpinak umyj i osusz. Wszystkie składniki włóż do blendera, zalej Maślanką Mrągowską i zmiksuj na gładki koktajl. Koktajl możesz dosłodzić odrobina miodu.
500-600 ml Maślanki Mrągowskiej
100 g liści świeżego szpinaku
ok. 2 cm świeżego obranego imbiru lub wg. preferencji
skórka z 1 cytryny
miód (opcjonalnie)
Cytrynę sparz wrzątkiem, osusz i delikatnie zetrzyj na tarce, by obrać tylko wierzchnią, żółtą warstwę. Szpinak umyj i osusz. Wszystkie składniki włóż do blendera, zalej Maślanką Mrągowską i zmiksuj na gładki koktajl. Koktajl możesz dosłodzić odrobina miodu.
Udostępnij na:
Na szybko
Maślanka Mrągowska Naturalna
Od niej wszystko się zaczyna. Doskonale komponuje się w zimnych koktajlach, daniach wytrawnych i zupach. Wspaniale smakuje też solo, zimna i orzeźwiająca, najlepiej gasi pragnienie w upalne dni.