Bajeczna-jajeczna
1/3 szklanki Maślanki Mrągowskiej Naturalnej
4 jajka, ugotowane na twardo
pęczek drobnego szczypiorku
pęczek grubszego szczypiorku
50 g półtłustego twarogu
sól i pieprz – do smaku
świeże pieczywo, masło i rzodkiewki – do podania
Jajka obierz i zetrzyj na tarce. Dodaj pokruszony twaróg i posiekany drobny szczypiorek. Całość zalej maślanką, dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj. Udekoruj grubym szczypiorkiem, pokrojonym w cienkie, poprzeczne paski. Podaj pastę na kanapkach z masłem i plasterkami rzodkiewek.
Udostępnij na:
Na szybko
Maślanka Mrągowska Naturalna
Od niej wszystko się zaczyna. Doskonale komponuje się w zimnych koktajlach, daniach wytrawnych i zupach. Wspaniale smakuje też solo, zimna i orzeźwiająca, najlepiej gasi pragnienie w upalne dni.